De bewuste foto met het bord van het immokantoor.
Volledig scherm
De bewuste foto met het bord van het immokantoor. © rv

Bouwproject langs Potterystraat in Roesbrugge in overstromingsgebied? “Een negatief beeld creëren lijkt voor sommige mensen het belangrijkste”

RoesbruggeRaadslid Sophie Gruwez (Open Vld) is ervan overtuigd dat het gebied waar bouwproject Potterystraat in Roesbrugge komt, in een overstromingsgevoelig gebied ligt. Ze haalde de overstromingen van eind november aan om dat aan te tonen. Ook burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) had enkele (lucht)foto’s meegenomen. “Op het bewuste terrein is geen wateroverlast te zien. 85 tot 90 procent is vrij van water en op die plaats waar wel water is, komt geen bebouwing", sprak de burgemeester.

  1. Tweede editie Kidzfestival mikt op 3.500 bezoekers: “We bezorgen 300 kwetsbare  kinderen de dag van hun leven”

    Tweede editie Kidzfesti­val mikt op 3.500 bezoekers: “We bezorgen 300 kwetsbare kinderen de dag van hun leven”

    Op de naam van hoofdact is het nog even wachten, maar onder meer Kartje Kilo, De Ketnetband en Plop zegden al toe voor de tweede editie van het Kidzfestival in Ieper. Dat vindt plaats op 3 september op het terrein waar dat weekend ook het Highlight Festival op het programma staat. “De opbrengst gaat naar organisaties die het lot van kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden centraal stellen”, aldus Bavo Goos van Kiwanis Ieper.
    Ieper