Burgemeester Christof Dejaegher en schepen van jeugd Ben Desmyter met Marcske en Boma van F.C. De Kampioenen. Ze staan op de binnenkoer van het Hopmuseum, één van de stopplaatsen van de zoektocht.
Volledig scherm
Burgemeester Christof Dejaegher en schepen van jeugd Ben Desmyter met Marcske en Boma van F.C. De Kampioenen. Ze staan op de binnenkoer van het Hopmuseum, één van de stopplaatsen van de zoektocht. © Stad Poperinge

Boma en Marckse van F.C. De Kampioenen gespot in Poperinge

PoperingeEnkele gelukkige Poperingenaars konden deze week een glimp opvangen van de echte Marcske en Boma van F.C. De Kampioenen. De acteurs kwamen naar de Hoppestad om filmpjes voor de F.C. De Kampioenen-zoektocht op te nemen die op 15 mei van start gaat.

  1. Parlementslid en Poperings schepen Vandromme doet oproep naar herverdeling zelftests: “Gebruik ze bij sport- en jeugdkampen, culturele evenementen…”
    Poperinge

    Parlements­lid en Poperings schepen Vandromme doet oproep naar herverde­ling zelftests: “Gebruik ze bij sport- en jeugdkam­pen, culturele evenemen­ten…”

    Vlaams parlementslid en Poperings schepen van Onderwijs Loes Vandromme (CD&V) wil de vele zelftests die scholen ontvingen herverdelen via lokale besturen. “Uit bevragingen blijkt dat een groot deel van die zelftesten niet gebruikt wordt, vooral omdat een groot deel van het personeel al gevaccineerd werd. De Poperingse scholen zijn alvast bereid om 1.000 zelftesten te geven voor de jeugd”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V).