Nieuwe begraafplaats Watou
Volledig scherm
Nieuwe begraafplaats Watou © Henk Deleu

Binnenkort stiltebos en natuurbegraafplaats in Poperinge?

PoperingeGemeenteraadslid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) vraagt of er rekening wordt gehouden met het stijgend aantal crematies bij het opwaarderen en vergroenen van onze begraafplaatsen. Van de 341 overlijden in Poperinge kozen 205 mensen voor crematie. In Poperinge zijn er momenteel ook gesprekken lopende met Agentschap Natuur en Bos in het kader van een stilte-of rouwbos en een natuurbegraafplaats.

 1. Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspiste en nostalgisch rad”
  Poperinge

  Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspis­te en nostal­gisch rad”

  In heel wat steden werd de stekker al uit de aankomende kerstmarkten getrokken, maar het Poperingse stadsbestuur brengt vanaf 17 december toch wat kerstsfeer naar de Hoppestad. “Door de slechte coronacijfers moesten we de plannen voor de kerstmarkt en optredens bijsturen, maar het evenement kan dan toch in beperkte mate plaatsvinden”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). Wie de kerstmarkt en de attracties wil bezoeken, draagt een mondmasker en moet een Covid Safe Ticket voorleggen.
 2. Eindwerk VTI-leerling Seppe genomineerd door het vakblad Schrijnwerk
  Poperinge

  Eindwerk V­TI-leer­ling Seppe genomi­neerd door het vakblad Schrijn­werk

  Seppe Spenninck uit de Wolstraat in Poperinge is goed op weg om een prima vakman te worden. Hij was pas 18 jaar toen hij excelleerde in zijn Geïntegreerde Proef die hij aan een gemengde jury van leerkrachten en ondernemers voorstelde op het einde van het zesde jaar houtbewerking in VTI Poperinge. Zijn project was een tuinhuis met pergola en dat werd begin december genomineerd op de shortlist van het vakblad ‘Schrijnwerk’ in de categorie scholen van de Dobbit Schrijnwerk Awards.
 1. “Politiek is geen job maar een engagement”: Veurnse Elise is strijdvaardig als nieuwe nationaal ondervoorzitster van Jongsocialisten
  PREMIUM
  Veurne

  “Politiek is geen job maar een engagement”: Veurnse Elise is strijdvaar­dig als nieuwe nationaal ondervoor­zit­ster van Jongsocia­lis­ten

  Met een papa die schepen is in Veurne heeft Elise Sticker (22) de politiek niet van vreemden. Het is toch vooral het huidige manke beleid dat haar meer dan ooit heeft doen overtuigen dat er werk aan de winkel is. Als pas verkozen nationaal ondervoorzitster van de Jongsocialisten heeft ze een belangrijk strijdpunt. “Politici, denk aan het mentale welzijn van onze jeugd. Er is meer dan economie en centen alleen.” Een gesprek met een geëngageerde dame die weet waar het mank loopt.