Nieuwe begraafplaats Watou
Volledig scherm
Nieuwe begraafplaats Watou © Henk Deleu

Binnenkort stiltebos en natuurbegraafplaats in Poperinge?

PoperingeGemeenteraadslid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) vraagt of er rekening wordt gehouden met het stijgend aantal crematies bij het opwaarderen en vergroenen van onze begraafplaatsen. Van de 341 overlijden in Poperinge kozen 205 mensen voor crematie. In Poperinge zijn er momenteel ook gesprekken lopende met Agentschap Natuur en Bos in het kader van een stilte-of rouwbos en een natuurbegraafplaats.

  1. Franky (57) in hongerstaking omdat zijn Vietnamese echtgenote geen visum krijgt: “Hoever ik dit wil drijven? Dat weet ik niet”
    Ieper

    Franky (57) in hongersta­king omdat zijn Vietnamese echtgenote geen visum krijgt: “Hoever ik dit wil drijven? Dat weet ik niet”

    Franky Defauw (57) uit Ieper hoopt door in hongerstaking te gaan de overheid te kunnen bewegen om zijn Vietnamese vrouw Mai (37) alsnog een visum te geven. De man beweert dat de stad Ieper de goedkeuring tegenhoudt, maar volgens schepen Ives Goudeseune is dat nonsens. “Alle overlegpogingen zijn mislukt, omdat er geen communicatie mogelijk is. Het dossier was volledig in orde. Ik begrijp niet dat dit kan?”, aldus de hongerstaker.