De vakantiewoning Gervelgat ligt in de Doornstraat, op 200 meter van de eigen woning van Bram Louwagie (39) en Katrijn Delerue (38).
Volledig scherm
PREMIUM
De vakantiewoning Gervelgat ligt in de Doornstraat, op 200 meter van de eigen woning van Bram Louwagie (39) en Katrijn Delerue (38). © Marijn Fotografie

Bierestafette in vernieuwde vakantiewoning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”

PoperingeDe vakantiewoning ‘Gervelgat’ van Katrijn en Bram vind je tussen de Lange Gervelgatstraat (nu Veurnestraat) en Korte Gervelgatstraat (nu Doornstraat). Het kreeg de toepasselijke naam ‘Gervelgat’. In volle coronacrisis verbouwde het koppel de woning uit de vroege jaren ‘30 gebouwd en kijkt uit naar een beloftevolle zomer. “Er waren zeer ingrijpende verbouwingen nodig. Enkel de buitenmuren, verdiepingen met plankenvloer en originele houten trap naar het eerste verdiep bleven behouden.”

  1. IJsbedrijf Surprice opent salon in voormalig Labyrint: “En binnenkort zijn we te vinden in Kortrijk”
    PREMIUM
    Kemmel/Westouter/Houthulst/Kortrijk

    IJsbedrijf Surprice opent salon in voormalig Labyrint: “En binnenkort zijn we te vinden in Kortrijk”

    Het ijsjesbedrijf Surprice uit Houthulst blijft groeien. Afgelopen weekend vond de grote opening plaats van het nieuwe salon in het centrum van Kemmel, terwijl ook in Westouter een vestiging te vinden is. “Had men mij enkele jaren geleden gezegd dat ik op twee toplocaties in Heuvelland ijsjes aan de man zou brengen, dan had ik dat weggelachen”, aldus zaakvoerder Christof Thorrez. Ondertussen werd in Kortrijk een bestaande ijsjeszaak overgenomen.