Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van kinderen onder druk staat.
Volledig scherm
Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van kinderen onder druk staat. © Geert De Rycke

Bibliotheek en scholen werken samen aan leesvaardigheid: “Er bestaan geen kinderen die niet graag lezen, alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben”

PoperingeDe bibliotheek van Poperinge experimenteert met drie lokale scholen binnen het project ‘Lezen op school’. Uit onderzoeken in 2016 blijkt dat leesvaardigheid van kinderen onder druk staat. “Enkel door de leesmotivatie op te krikken, kunnen we de leesvaardigheid bij kinderen versterken.”

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”