Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van kinderen onder druk staat.
Volledig scherm
Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van kinderen onder druk staat. © Geert De Rycke

Bibliotheek en scholen werken samen aan leesvaardigheid: “Er bestaan geen kinderen die niet graag lezen, alleen kinderen die het juiste boek nog niet gevonden hebben”

PoperingeDe bibliotheek van Poperinge experimenteert met drie lokale scholen binnen het project ‘Lezen op school’. Uit onderzoeken in 2016 blijkt dat leesvaardigheid van kinderen onder druk staat. “Enkel door de leesmotivatie op te krikken, kunnen we de leesvaardigheid bij kinderen versterken.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.