Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen)
Volledig scherm
Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) © Laurie Bailliu

Beurs moet zorg- en welzijnsverenigingen aan vrijwilligers helpen

PoperingeIn JC De Kouter wordt op vrijdag 1 oktober een vrijwilligersbeurs georganiseerd. De beurs moet vrijwilligers in contact brengen met zorg- en welzijnsorganisaties.

 1. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.
 2. Man (47) die recent politieagent opschepte met wagen voor rechter wegens partnergeweld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”
  Veurne

  Man (47) die recent politie­agent opschepte met wagen voor rechter wegens partnerge­weld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”

  De man (47) uit Veurne die begin september nog een politieman opschepte met een voertuig en daarvoor nog steeds in voorhechtenis zit, moest zich vrijdag bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor partnergeweld. Hij riskeert acht maanden celstraf en wordt ervan verdacht zijn intussen ex-vrouw bij de keel te hebben gegrepen. Maar zijn advocate gaat resoluut voor de vrijspraak. “Ze stormden als gekken zijn kamer binnen en hij heeft zich verweerd.”