Eén auto belandde over de kop in de gracht
Volledig scherm
Eén auto belandde over de kop in de gracht © Alexander Haezebrouck

Auto over de kop bij ongeval op kruispunt: Drie inzittenden naar ziekenhuis

OuderdomOp het kruispunt van de Ouderdomseweg met de Pastoorstraat in Ouderdom bij Poperinge gebeurde zaterdagavond rond 21.30 uur een zwaar ongeval. Twee auto’s kwamen zwaar in aanrijding met elkaar. Eén auto ging over de kop en belandde in de gracht. De drie inzittenden werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

 1. Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderziekenhuis en lokale initiatieven”
  PREMIUM
  Proven

  Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderzie­ken­huis en lokale initiatie­ven”

  Komende zondag wordt er opnieuw gelopen, gewandeld en gefietst tijdens de negende editie van de Hopperun. “Onze andere kinderen noemen de Hopperun ‘het verjaardagsfeestje van Marthe’”, zegt Tine Top. De kleine Marthe was 10,5 maand oud toen ze in 2008 de strijd tegen leukemie verloor. De opbrengst van de Hopperun gaat naar het kinderziekenhuis in Leuven en andere lokale initiatieven.
 2. Britse reservist komt stad te hulp bij restauratie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”
  Ieper

  Britse reservist komt stad te hulp bij restaura­tie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”

  Bezoekers aan The Yorkshire Trench in Boezinge kunnen de site al een tijd niet meer in zijn volle glorie bezichtigen. Door het vele water in de ondergrond dreigde het tunnelsysteem in te storten en moest een deel met zand worden opgevuld. De stad Ieper, die eigenaar is van de site, wil met tijd het geheel definitief herstellen en krijgt daarvoor nu hulp van een 60-jarige Brit die een crowdfunding op poten zet.