Dailey Butin op Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge, bij de mooie cederbomen die nog door zijn overgrootvader zijn aangeplant.
Volledig scherm
PREMIUM
Dailey Butin op Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge, bij de mooie cederbomen die nog door zijn overgrootvader zijn aangeplant. © Henk Deleu

Al 4 generaties lang tuiniert familie op de militaire begraafplaatsen in de Westhoek: “Je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug”

PoperingePrecies 100 jaar geleden tekende een Britse oorlogsheld, William ‘Bill’ Boucher, in Ieper zijn arbeidscontract als tuinman voor de militaire begraafplaatsen. Zijn zoon, kleinzoon en achterkleinzonen volgden intussen zijn voorbeeld. Vier generaties die het groen op de ‘Engelsche kerkhoovn’ onderhouden: dat kan tellen. “Het is een eer dat ik dit werk mag doen.” 

  1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
    TV

    Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

    Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.