Linda Rouseré, haar zoon Robbe Sambaer en zijn vriendin Josephine Ververken staan te popelen om opnieuw pintjes te tappen en tapas te serveren in hun zomerbar Jardin 'O Sud.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Rouseré, haar zoon Robbe Sambaer en zijn vriendin Josephine Ververken staan te popelen om opnieuw pintjes te tappen en tapas te serveren in hun zomerbar Jardin 'O Sud. © Laurie Bailliu

Achtertuin de la Paix opnieuw omgetoverd tot Jardin O’Sud: “Op en top genieten in de stad van het goede leven”

PoperingeDe tuin van Hotel de la Paix in Poperinge wordt opnieuw omgetoverd tot zomerbar Jardin 'O Sud. Linda Rouseré, haar zoon Robbe Sambaer en zijn vriendin Josephine Ververken staan te popelen om opnieuw pintjes te tappen en tapas te serveren. “Ik heb mijn klanten zó gemist. Laat zaterdag maar vlug komen”, zegt Linda Rouseré. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.

 1. Picknickbox vol streeklekkers leeggegeten door ongewenste eters: “Het brood kraakte zoals de code”
  Poperinge

  Picknick­box vol streeklek­kers leeggege­ten door ongewenste eters: “Het brood kraakte zoals de code”

  Een ‘Bak vol Goesting’ van zaakvoerder Bart Mostaert van ijs- en eethuis Goeste in Poperinge werd door ongewenste gasten leeggegeten. Het slot van de picknickbak met streeklekkers werd geforceerd, helemaal leeggegeten en achtergelaten met een ‘bedankingsbriefje’: “‘t Was machtig! Het brood kraakte zoals de code”, stond te lezen. Zaakvoerder Bart begrijpt er niets van en deed op Facebook een oproep naar getuigen. “Weinig hoop dat we de daders zullen vinden, maar laat ons hopen dat het nooit meer gebeurt.”
 2. Na coronabesmettingen bij speelpleinwerkingen en zomerkamp: “Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettingen optreden”
  Poperinge

  Na coronabe­smet­tin­gen bij speelplein­wer­kin­gen en zomerkamp: “Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettin­gen optreden”

  Tot 660 kinderen leven zich deze zomervakantie dagelijks uit bij opvangmogelijkheden die stad Poperinge en de speelpleinwerkingen aanbiedt. Een 100-tal begeleiders, animatoren, lesgevers, jobstudenten en vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goed en veilig verloopt. “Tot nu toe bleven we gespaard van coronabesmettingen. Via sneltesten proberen we besmettingen vlug op te sporen”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).