Schepen Klaas Verbeke, burgemeester Christof Dejaegher en gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe bij de start van de campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ in Poperinge.
Volledig scherm
Schepen Klaas Verbeke, burgemeester Christof Dejaegher en gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe bij de start van de campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ in Poperinge. © Laurie Bailliu

70 Poperingenaars testen elektrische fiets of speedpedelec dankzij de Testkaravaan

PoperingeDe campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is in Poperinge van start gegaan. Tot en met zondag 3 oktober kunnen 70 Poperingenaars de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische fiets of speedpedelec ontdekken.

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.