1. Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoekrestaurants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoek­res­tau­rants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Ze heeft topchef Kobe Desramaults nog weten beginnen in In De Wulf en maakte de intrede van de microgolfoven in de keuken mee. Na een lange carrière als kokkin in bekende zaken in vooral de Westhoek, gaat Mieke Delanghe (65) op een welverdiend pensioen. De 16 laatste jaren van haar loopbaan roerde ze in de potten van Les Halles in Ieper, waar ze werd verrast op een mooi afscheidsfeestje. “De collega’s van de horeca zijn een grote familie.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Britse scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederlandse groepen blijven na corona onze regio bezoeken”
  PREMIUM
  Westhoek

  Britse scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederland­se groepen blijven na corona onze regio bezoeken”

  De voorbije maand stelde Simon Louagie, manager van het Talbot House in Poperinge, vast dat de bezoekerscijfers van de Britse scholen opnieuw in de buurt komen van die van voor de coronacrisis. Ook andere spelers in de sector zien terug volop Britse scholieren bij hen verblijven. “Touroperators zeggen dat ze dit jaar nog 10 tot 20 procent meer scholen wilden sturen, maar omwille van het gebrek aan chauffeurs lukte dat niet.”
 2. Drie mama’s die hun kind verloren, organiseren opnieuw Wereldlichtjesdag: “We willen warmte verspreiden onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”
  Veurne

  Drie mama’s die hun kind verloren, organise­ren opnieuw Wereld­licht­jes­dag: “We willen warmte versprei­den onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”

  “Een kind zonder ouders is een wees. Een volwassene die zijn partner verliest een weduwe of weduwnaar. Maar voor een ouder die zijn kind verliest bestaat er geen woord”, omschrijft Ann Duyck het treffend. Samen met Dorine Bonte en Ann Nowé organiseert ze voor de tweede keer Wereldlichtjesdag in Veurne op zondag 11 december.