Zwembad De Alk in Wingene
Volledig scherm
Zwembad De Alk in Wingene © RV

Zwembad Wingene voert prijsverhoging door, Pittemse scholen zoeken alternatief

Pittem/WingeneDoor een forse prijsverhoging van zwembad De Alk in Wingene zitten de twee Pittemse basisscholen met de handen in het haar. Per zwembeurt betaalden de scholen vroeger 2,40 euro, maar Wingene trok die prijs begin dit jaar op naar 5,40 euro per kind. Ofwel zullen de scholen elders moeten zwemmen, ofwel zal het aantal zwembeurten verminderen.

 1. Kinderen Tasscheschool verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen
  Ardooie

  Kinderen Tassche­school verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen

  De wijk De Tassche is een nagelnieuw speelplein rijker. Het werd door de gemeente geïnstalleerd tussen het OC en vrije basisschool De Tassche. Om de leverancier van de speeltoestellen te bepalen, werd in februari 2021 een participatief traject doorlopen. Zowel de buren als de school kregen op die manier inspraak in hoe het speelplein er uit moest gaan zien. Het college van burgemeester en schepenen volgde de keuzes van de inwoners integraal. Donderdag mochten de kinderen van de Tasschehool bovendien het speelplein inspelen. “Ook het nieuwe speelplein aan ’t Ravotterke is net voor de zomervakantie afgewerkt en later dit jaar of volgend jaar verrijst er ook nog een nieuw speelplein in de Poerbusstraat”, weet Tobias Callewaert van de jeugddienst. “Ook die twee speelpleintjes werden en worden ingericht na participatie. In totaal investeert de gemeente 55.000 euro in de drie speelterreinen.”
 2. TRAX Festival lost nieuwe namen
  Roeselare

  TRAX Festival lost nieuwe namen

  De affiche van het TRAX Festival krijgt meer en meer vorm. De voorbije dagen maakte de organisatie van het gratis stadsfestival dat georganiseerd wordt op 28 augustus drie nieuwe namen bekend: Goldband, The Waltz en Discobar Galaxie. Goldband dat zijn Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. De popgroep uit het Nederlandse Den Haag scoorde de voorbije jaren verschillende radiohits met ‘Dit is voor jou’, ‘Alles kapot’ en ‘De langste nacht’. The Waltz krijgt de kans om TRAX Festival te openen. De band uit de driehoek Roeselare-Kortrijk-Gent staat garant voor een vreemde maar dansbare mix van noiserock, pop en post-rock. Dit najaar releasen ze hun debuutalbum. Afsluiter van het stadsfestival wordt Discobar Galaxie. De dj’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat vierden onlangs nog hun jubilé de l’espace met een intergalactische vinylbox ‘Discobar Galaxie: 25 Light Years’. Een feestje is nu al verzekerd!
 1. Verkenningsronde van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Verken­nings­ron­de van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”

  Anderhalve maand na zijn aanstelling door minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft Ventilus-intendant Guy Vloebergh een eerste reeks verkennende gesprekken met alle betrokken partijen afgerond. Wij spraken met de intendant, die tevens ruimtelijk planner en gastprofessor is aan de UAntwerpen. “Tegen oktober of november wil ik tot een advies komen dat het algemeen belang vooropstelt.”