Zwembad De Alk in Wingene
Volledig scherm
Zwembad De Alk in Wingene © RV

Zwembad Wingene voert prijsverhoging door, Pittemse scholen zoeken alternatief

Pittem/WingeneDoor een forse prijsverhoging van zwembad De Alk in Wingene zitten de twee Pittemse basisscholen met de handen in het haar. Per zwembeurt betaalden de scholen vroeger 2,40 euro, maar Wingene trok die prijs begin dit jaar op naar 5,40 euro per kind. Ofwel zullen de scholen elders moeten zwemmen, ofwel zal het aantal zwembeurten verminderen.

 1. Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelingen op
  Roeselare

  Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelin­gen op

  Stad Roeselare richtte eerder dit jaar de voormalige administratieve site van AZ Delta langs de Schierveldestraat in als collectieve opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is dezer dagen goed bezet. Momenteel verblijven er 106 Oekraïners die het oorlogsgeweld in hun thuisland ontvluchtten. In totaal worden er op vandaag in Roeselare, door zowel door de stad als in gastgezinnen, 208 Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
 2. Kwalitatieve geluidsinstallatie voor TRAX
  Roeselare

  Kwalitatie­ve geluidsin­stal­la­tie voor TRAX

  Het Roeselaarse stadsbestuur wil TRAX verder uitbouwen tot muziekcentrum. “De site heeft nog enorm veel potentieel”, oordeelt schepen Matthijs Samyn (CD&V). “We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dat muziekcentrum echt vorm kunnen geven. Zo willen we alvast inzetten op een nog betere programmatie en we investeren ook in kwalitatieve geluidsinfrastructuur zodat de zalen nog beter gebruikt kunnen worden door al onze (jeugd)verenigingen.”