wzc Sint-Remiigius behaalde een hartveilig-certificaat. We zienJoris Defour, Stijn Van Maele, Annick Debonné, Stijn Vandenhende, burgemeester Ivan Delaere, Catharina Dehullu (voorzitter Rode Kruis Tielt), Stefan Lambert (afdelingsverantwoordelijke Vorming Rode Kruis-Tielt) en Frank Wielfaert (docent)
Volledig scherm
wzc Sint-Remiigius behaalde een hartveilig-certificaat. We zienJoris Defour, Stijn Van Maele, Annick Debonné, Stijn Vandenhende, burgemeester Ivan Delaere, Catharina Dehullu (voorzitter Rode Kruis Tielt), Stefan Lambert (afdelingsverantwoordelijke Vorming Rode Kruis-Tielt) en Frank Wielfaert (docent) © wzc Sint-Remi

Woonzorgcentrum Sint-Remigius krijgt label ‘Hartveilige organisatie’

PittemWoon-en zorgcentrum Sint-Remigius is uitgeroepen tot ‘hartveilige organisatie’. Met dit label wil het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren met een automatische externe defibrillator (AED). 

 1. Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug
  Roeselare

  Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug

  Rotary Mercurius Roeselare, momenteel onder voorzitterschap van Bert Maes, heeft 40.000 euro uitgedeeld aan zes goede doelen. Het geld werd verdeeld onder de Stichting Me to You, die het onderzoek naar leukemie steunt, Het Ventiel, dat paraat staat voor mensen met jongdementie, TEJO, die jongeren met psychische problemen steunt, Vrienden der Blinden, die instaan voor de opleiding van blindengeleide honden, crèche De Rust in Zuid-Afrika, die het geld zal gebruiken om hun gebouwen te herstellen en om uitrusting aan te schaffen, Anima Sana en de MUG Heli, een project dat voormalig voorzitter Yves Peene nauw aan het hart ligt.
 2. De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen
  Roeselare

  De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen

  Stad Roeselare gaat opnieuw op zoek nar het mooiste privé groen via de wedstrijd De Gouden Tuin. Deelnemen kan in vijf categorieën: natuurvriendelijke voortuin, architectonische voortuin, hoeve, bedrijfsgebouw en geveltuin of terras- en balkonversiering. Inschrijven kan tot 1 juni via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijving-de-gouden-tuin. Tussen 1 en 30 juni gaat de jury van De Gouden Tuin bij alle deelnemers langs. Er wordt gelet op het onderhoud, de aanleg, de kleurenpracht, de uitgroei, de verscheidenheid en de originaliteit. Na de keuring krijg je een uitnodiging om de proclamatie bij te wonen en te ontdekken of je voortuin of gevel in de prijzen viel.