Gilles, Dennis en Lorenzo lieten de moed nooit zakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilles, Dennis en Lorenzo lieten de moed nooit zakken. © Sam Vanacker

Winterpop-up Hay mag na zes maanden overleven op take-away eindelijk gasten ontvangen: “We hebben er Hay Tasty Hotspot van gemaakt. Seizoenen vermelden doen we niet meer”

Pittem/TieltHet heeft zes maanden engelengeduld gevraagd, maar pop-upbar Hay, die eind oktober al helemaal klaar was om de eerste gasten te ontvangen, mag zaterdag eindelijk openen. Initiatiefnemers Gilles Pauwels, Dennis Desmet en Lorenzo Levecq lieten de moed niet zakken. Al geven ze ook toe dat ze het moeilijk hadden. “Het was een kwestie van overleven. Maar ons geduld heeft geloond. Eindelijk kunnen we vol gas geven.”  Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.

  1. Frans Vanzieleghem publiceert oorlogsdagboek van dwangarbeider uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”
    Lichtervelde/Adegem

    Frans Vanzieleg­hem publiceert oorlogsdag­boek van dwangarbei­der uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”

    Heemkundige Frans Vanzieleghem (82) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij verdiepte zich het voorbije anderhalf jaar in het leven van oud-strijder Médard Van Waeyenberghe, de man van een nicht van zijn echtgenote. De Adegemnaar werkte voor de nazi’s als dwangarbeider aan de Atlantikwall in Noorwegen en hield daarover een dagboek bij.