Bakker Hein Vandenberghe met het bakkersfiguurtje waarmee het allemaal begon.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Hein Vandenberghe met het bakkersfiguurtje waarmee het allemaal begon. © Sam Vanacker

Wees de ster op je eigen verjaardagstaart: bakker versiert patisserie met 3D-figuurtjes van klanten

egemEen miniatuurversie van jezelf als - letterlijke - kers op de taart? Bij bakkerij Vandenberghe in Egem kan het. Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de zaak haalde bakker Hein een 3D-gezichtsscanner in huis om originele verjaardagstaarten te maken.

 1. Na Nederland, nu ook paardencrematorium in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”
  PREMIUM
  Roeselare

  Na Nederland, nu ook paardencre­ma­to­ri­um in Roeselare: “We geven rouwende baasjes hoefafdruk of plukje haar mee als aandenken”

  Het eerste paardencrematorium in West-Vlaanderen waar elk dier individueel gecremeerd wordt, is operationeel, dankzij Hokaservice. De dieren maken veel emoties los bij eigenaars. “Er was al lang veel vraag naar een manier om waardig afscheid te nemen van paarden”, vertelt Maureen Schreel. Er kunnen ook pony’s, ezels en alpaca’s gecremeerd worden in de oven, die speciaal uit Engeland werd ingevoerd.
 2. Hetze over overkapt jongerenterras: “feesttent die gevaar is voor de volksgezondheid” versus “conform de regels maar foto geeft vertekend beeld”
  PREMIUM
  Tielt

  Hetze over overkapt jongeren­ter­ras: “feesttent die gevaar is voor de volksge­zond­heid” versus “conform de regels maar foto geeft vertekend beeld”

  Commotie over De Terrasse, het gemeenschappelijk terras op de Tieltse Markt waarvoor jeugdcafés d’Hespe, De Keet en Pièce Unique groen licht kregen van het stadsbestuur. Viroloog Marc Van Ranst stuurde via sociale media een kritische bericht over het terras dat overspannen wordt door een feesttent de wereld in en ook oppositiepartij Vooruit geeft het stadsbestuur een rode kaart. Maar de jongerencafés en het stadsbestuur benadrukken dat de constructie conform de federale maatregelen is. “De foto is van de verkeerde kant genomen en geeft een vertekend beeld”, verweren ze zich.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein