De kleiput in Egem
Volledig scherm
De kleiput in Egem © Sam Vanacker

Schepencollege geen voorstander van hernieuwing vergunning AM-Power bij herbestemming kleiputten

EgemHet college van burgemeester en schepenen zou het compostbedrijf AM-Power op termijn liever zien vertrekken van de site van de Egemse kleiputten. Bij de provincie is een studie lopende naar een reconversie van het gebied van 33 hectare naar een natuurdomein. Het gemeentebestuur is voorstander, maar adviseert de provincie om de vergunning van AM-Power niet te verlengen.

 1. Stad lanceert nieuwe oproep voor concessiehouder Poelberg en gaat toch zelf voor nieuwe keuken zorgen: “Te groot struikelblok voor potentiële kandidaten”
  PREMIUM
  Tielt

  Stad lanceert nieuwe oproep voor concessie­hou­der Poelberg en gaat toch zelf voor nieuwe keuken zorgen: “Te groot struikel­blok voor potentiële kandidaten”

  Het stadsbestuur gaat zelf de kosten voor een nieuwe keuken en toog op de Poelberg betalen in de hoop een nieuwe concessiehouder te vinden. Opmerkelijk, want de vorige uitbater liet vorige zomer de keuken uitbreken omdat noch de stad, noch de toenmalige potentiële overnemer die wou betalen. “Er is veel interesse, maar de kosten voor een nieuwe professionele keuken blijken een te groot struikelblok”, zegt schepen Hedwig Verdoodt (CD&V). “Dus gaan we met de stad een geste doen.”
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee