De gemeenteraad van Pittem vergadert vanavond opnieuw via digitale weg, net als in mei.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Pittem vergadert vanavond opnieuw via digitale weg, net als in mei. © Facebook/Gemeente Pittem

Oppositiepartij Nieuw Pittem-Egem razend dat variapunten straks vooraf schriftelijk ingediend moeten worden

PittemMondelinge vragen vanuit de oppositie zullen voortaan voor de start van de gemeenteraad schriftelijk bezorgd moeten worden aan het schepencollege. Die aanpassing aan het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad staat vanavond op de agenda van de raad. Oppositiepartij Nieuw Pittem-Egem gaat klacht indienen bij het Agentschap Binnenlands Bestuur.

 1. Reserveer nu voor Ketnet Zomerzoektocht
  Roeselare

  Reserveer nu voor Ketnet Zomerzoek­tocht

  Ketnet strijkt op zaterdag 14 en zondag 15 augustus neer in Roeselare met hun Ketnet Zomerzoektocht. Die dagen staan verschillende activiteiten opgesteld doorheen de stad: een Hoodie-hoogteparcours, een Nachtwacht-hindernissenparcours, een reuzegrote Helden-speelplek, de Ketnet Musical & Campus 12-bokszone, een #Like Me-fotohoek en een Hoppers-hinkstapspel. Ook is er een Ketnet Junior-hoekje op de Grote Markt. Deze wordt speciaal ingericht voor peuters en kleuters, met een knutselhoekje, een springkasteel van Bumba, kindergrime,… De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren. Dit kan via https://ketnetzomerzoektocht-roeselare.events.ketnet.be/schedule?date=2021-08-14. Op beide dagen zijn al enkele tijdsloten volzet.
 2. Welkom bij Wivine en haar bakkerij en koffiehuis in hartje Oekene: “We houden ook maandelijks een thema-eventje”
  Oekene

  Welkom bij Wivine en haar bakkerij en koffiehuis in hartje Oekene: “We houden ook maande­lijks een the­ma-even­tje”

  Wivine Debussche opent op vrijdag 6 augustus haar gloednieuwe zaak in de schaduw van de Oekense Sint-Martinustoren. Na tien jaar op de Zilverberg komt Wivine nu met haar bakkerij en koffiehuis thuis in de kleinste Roeselaarse deelgemeente. “Oekene mag een uitgebreider gamma, een huiselijke sfeer en maandelijkse evenementjes verwachten”, glundert Wivine.