De gemeenteraad vond maandag opnieuw plaats in zaal De Magneet
Volledig scherm
De gemeenteraad vond maandag opnieuw plaats in zaal De Magneet © Sam Vanacker

Oppositie pleit voor livestream gemeenteraad, meerderheid ook te vinden voor het idee

pittemOppositiepartij Nieuw Pittem-Egem pleitte maandagavond in De Magneet voor een livestream van de gemeenteraad. Volgens raadslid Christophe Vancoillie (NPE) kan het consequent live uitzenden van de gemeenteraden de democratie alleen maar ten goede komen. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) gaf aan de mogelijkheden te willen onderzoeken.

 1. Trektelpost op Pittemberg
  Pittem

  Trektel­post op Pittemberg

  Benieuwd hoeveel overtrekkende vogels er onze contreien passeren richting warmere oorden? Dan moet je op zaterdag 1 oktober in Pittem zijn. Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap West-Vlaamse hart zetten die dag een trektelpost neer op Pittemberg. Dat is een plaats die vogelkijkers uitkiezen om de overtrekkende vogels te observeren en te tellen. Dit met behulp van verrekijker en fototoestellen. Iedereen is er welkom tussen 9 en 16 uur om trekvogels te tellen. De mensen van Natuurpunt leren je graag de knepen van het vak. De trektelpost vind je trouwens op het hoogste punt van Pittemberg, in de Bergstraat.
 1. Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

  Bart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.