De voetpaden in de Oostwijk zijn dringend aan vernieuwing toe.
Volledig scherm
De voetpaden in de Oostwijk zijn dringend aan vernieuwing toe. © NPE

Oppositie klaagt staat slechte staat voetpaden aan

PittemOppositieraadslid Renzo Callant (Nieuw Pittem-Egem) heeft op de gemeenteraad de slechte staat van sommige voetpaden in Pittem en Egem aangekaart. Volgens schepen van Openbare Werken Chris Marreel (CD&V) werden de werken aan de voetpaden bewust uitgesteld.

 1. Kinderen Tasscheschool verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen
  Ardooie

  Kinderen Tassche­school verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen

  De wijk De Tassche is een nagelnieuw speelplein rijker. Het werd door de gemeente geïnstalleerd tussen het OC en vrije basisschool De Tassche. Om de leverancier van de speeltoestellen te bepalen, werd in februari 2021 een participatief traject doorlopen. Zowel de buren als de school kregen op die manier inspraak in hoe het speelplein er uit moest gaan zien. Het college van burgemeester en schepenen volgde de keuzes van de inwoners integraal. Donderdag mochten de kinderen van de Tasschehool bovendien het speelplein inspelen. “Ook het nieuwe speelplein aan ’t Ravotterke is net voor de zomervakantie afgewerkt en later dit jaar of volgend jaar verrijst er ook nog een nieuw speelplein in de Poerbusstraat”, weet Tobias Callewaert van de jeugddienst. “Ook die twee speelpleintjes werden en worden ingericht na participatie. In totaal investeert de gemeente 55.000 euro in de drie speelterreinen.”
 1. Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijventerrein wordt omgevormd tot park met 100 woningen
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijven­ter­rein wordt omgevormd tot park met 100 woningen

  De verlaten bedrijfssite van Parts & Components (P&C) langs de Dammestraat-West wordt de komende jaren omgeturnd tot woonpark. Projectontwikkelaar GML Estate uit Sint-Martens-Latem wil er een 100-tal stapelwoningen en appartementen neerpoten in een twee hectare groot park. De sloop van de bedrijfsgebouwen is aan de gang, na het bouwverlof start de realisatie van de eerste fase van het project dat de naam Dammepark kreeg.