De voetpaden in de Oostwijk zijn dringend aan vernieuwing toe.
Volledig scherm
De voetpaden in de Oostwijk zijn dringend aan vernieuwing toe. © NPE

Oppositie klaagt staat slechte staat voetpaden aan

PittemOppositieraadslid Renzo Callant (Nieuw Pittem-Egem) heeft op de gemeenteraad de slechte staat van sommige voetpaden in Pittem en Egem aangekaart. Volgens schepen van Openbare Werken Chris Marreel (CD&V) werden de werken aan de voetpaden bewust uitgesteld.

 1. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.
 2. Kwalitatieve geluidsinstallatie voor TRAX
  Roeselare

  Kwalitatie­ve geluidsin­stal­la­tie voor TRAX

  Het Roeselaarse stadsbestuur wil TRAX verder uitbouwen tot muziekcentrum. “De site heeft nog enorm veel potentieel”, oordeelt schepen Matthijs Samyn (CD&V). “We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dat muziekcentrum echt vorm kunnen geven. Zo willen we alvast inzetten op een nog betere programmatie en we investeren ook in kwalitatieve geluidsinfrastructuur zodat de zalen nog beter gebruikt kunnen worden door al onze (jeugd)verenigingen.”