Een foto van het projectgebied vanuit de Koolskampstraat
Volledig scherm
Een foto van het projectgebied vanuit de Koolskampstraat © NPE

Oppositie blijft bezorgd over nieuwe verkaveling Plaatsmolenweg, gemeentebestuur verzekert dat waterbuffering ruim voldoende is

PittemMidden mei start de WVI met de grondwerken voor een nieuwe verkaveling langs de Plaatsmolenweg. Oppositiepartij Nieuw Pittem-Egem, die al van meet af aan bedenkingen heeft over de verkavelingsplannen in het watergevoelige gebied, stelde maandagavond tijdens de gemeenteraad opnieuw die plannen in vraag. Volgens schepenen Chris Marreel en Denis Fraeyman (beiden CD&V) is er geen reden tot bezorgdheid.

  1. Tuinhier organiseert plantenruilbeurs
    Rumbeke

    Tuinhier organi­seert planten­ruil­beurs

    De zomer van 2022 was droog, héél droog. Sommige planten en struiken deden hun voordeel met het warme weer, terwijl andere planten er maar triestig bij stonden of zelfs kapot kapot. Daarom organiseert Tuinhier Rumbeke, die dit jaar 50 jaar bestaat, op zaterdag 1 oktober een plantenruilbeurs. De beurs moet de gelegenheid zijn om nieuwe plantjes te verwerven maar eveneens voor een gezellige tuinbabbel. De plantenruilbeurs wordt georganiseerd bij Roger en Nora Alliët-Quagebeur langs de Koestraat 211. Ze start om 10 uur en Tuinhier Rumbeke kreeg voor de organisatie ervan de steun van de Rumbeekse Gezinsbond en De Mandelbie.