Een archiefbeeld van een van de grote zwerfvuilacties die Pittem in het verleden organiseerde.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een van de grote zwerfvuilacties die Pittem in het verleden organiseerde. © Joris Defour

Oppositie betreurt dat er geen zwerfvuilactie is

PittemOppositiepartij Nieuw Pittem-Egem vindt het jammer dat het gemeentebestuur dit jaar geen initiatief nam om een een coronaproof zwerfvuilactie te organiseren.

 1. Kandidaten voor titel Cultureel Ambassadeur gezocht
  Roeselare

  Kandidaten voor titel Cultureel Ambassa­deur gezocht

  Stad Roeselare is op zoek naar opvolging voor de enthousiaste Cultureel Ambassadeurs die de stad al rijk is. Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunst of cultureel werk een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan kan je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen. Alle details over het wat en hoe zijn te vinden via https://www.roeselare.be/vrije-tijd/cultuur/cultureel-ambassadeur-roeselare.
 1. Verkeershinder in Kortrijk- en Bruggestraat
  Tielt

  Verkeers­hin­der in Kortrijk- en Brugge­straat

  In de Kortrijkstraat en de Bruggestraat in Tielt zal er op dinsdag 27 september verkeershinder zijn. De zomerse aankleding wordt er verwijderd met een hoogtewerker. Beide straten zullen tussen 6 en 18 uur plaatselijk kort worden afgesloten. Zo wil het stadsbestuur de veiligheid van de bewoners en de weggebruikers waarborgen. Het verkeer komende van het kruispunt De Vierhoek met bestemming Kortrijkstraat zal moeten omrijden via de N399 en de Hulststraat naar het Rameplein. Wie van de Bruggestraat naar de Ieperstraat wil, wordt via de Kerkstraat en de Krommewalstraat omgeleid.
 2. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.