de kleiputten in Egem
Volledig scherm
de kleiputten in Egem © Sam Vanacker

NPE maakt zich zorgen over bodemkwaliteit Egemse kleiputten

PittemOppositiepartij NPE wil dat er nieuw onderzoek komt naar de bodem- en grondwaterkwaliteit in de kleiputten in Egem. Volgens burgemeester Denis Fraeyman toonden eerdere onderzoeken echter al aan dat er geen sprake is van gevaar voor mens of milieu. In dezelfde adem informeerde NPE naar de stand van zaken rond het bedrijf AMpower.

 1. Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekregen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekre­gen”

  De Heirwegmeers in Beveren - bij Roeselare - is wellicht de enige duivelsgekke straat in het land. Voetbalmama Ellen Dekocker vuurde, met de eerste WK-match van de Duivels in zicht, haar buurvrouwen aan om de straat in een tricolore jasje te steken. Een lightversie in vergelijking met eerdere EK’s en WK’s, maar dat ligt volgens de dames vooral aan de winterse timing. Maar het geloof in de Rode Duivels, dat zit er wel meer dan snor. “Het is nu of nooit, we worden wereldkampioen”, aldus Ellen Dekocker en buurvrouw Nathalie Debrauwer.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.