8740kooplokaal.be
Volledig scherm
© 8740kooplokaal.be

NieuwPittemEgem lanceert nieuw online platform voor handelaars

Oppositiepartij NieuwPittemEgem lanceert onder de noemer ‘8740KoopLokaal.be’ een nieuw online platform voor handelaars. Het is een uitgebreidere versie van het gebundelde aanbod van handelaars dat de partij in volle coronacrisis lanceerde op hun eigen website.

 1. Verkenningsronde van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Verken­nings­ron­de van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”

  Anderhalve maand na zijn aanstelling door minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft Ventilus-intendant Guy Vloebergh een eerste reeks verkennende gesprekken met alle betrokken partijen afgerond. Wij spraken met de intendant, die tevens ruimtelijk planner en gastprofessor is aan de UAntwerpen. “Tegen oktober of november wil ik tot een advies komen dat het algemeen belang vooropstelt.”
 2. Nijpend tekort aan personeel bij Familiehulp, Giovanni (45) zoekt collega’s: “We doen meer dan ‘dweilke slaan’ en bieden ook luisterend oor”
  Izegem / Roeselare

  Nijpend tekort aan personeel bij Familie­hulp, Giovanni (45) zoekt collega’s: “We doen meer dan ‘dweilke slaan’ en bieden ook luisterend oor”

  Er is al lang vraag naar extra huishoudhulpen in onze streek, maar sinds begin dit jaar is het tekort acuut. Bij Familiehulp Dienstencheques uit Roeselare zoeken ze vijftien nieuwe werknemers. De job kampt helaas nog steeds met een … stoffig imago. “Nochtans is dit een heel mooi beroep”, meent Izegemnaar Giovanni Seynhaeve. “Klanten delen met ons hun vreugde en verdriet.”
 1. Werkstraffen voor ultrakatholieken die kunstwerk van gekruisigde koe vandaliseren: “Zinloze beschadigingen uit religieus fundamentalisme”
  PREMIUM
  Borgloon/Aalst/Pittem/Brussel

  Werkstraf­fen voor ultrakatho­lie­ken die kunstwerk van gekruisig­de koe vandalise­ren: “Zinloze beschadi­gin­gen uit religieus fundamenta­lis­me”

  De zes ultrakatholieke vandalen, waaronder een 69-jarige priester uit Aalst, een ex-Vlaams Belang-raadslid en drie broers afkomstig uit Brussel, die het kunstwerk ‘Holy Cow’ van Tom Herck eind 2017 beschadigden, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 40 tot 60 uur. Ze hadden zelf allemaal bekend, maar opschorting van straf gevraagd. “Ik ben tevreden dat ze dat niet gekregen hebben”, reageert kunstenaar Tom.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.