NPE bundelde 45 handelaars op een handig kaartje.
Volledig scherm
NPE bundelde 45 handelaars op een handig kaartje. © Google Maps/NPE

NieuwPittemEgem bundelt
aanbod Pittemse handelaars

Oppositiepartij NieuwPittemEgem zit niet stil tijdens de coronacrisis. De politieke partij besloot om hun webstek ten dienste te stellen van de lokale ondernemers en bundelde het - veelal aangepaste - aanbod van zowat elke zelfstandige van Pittem en Egem op een handig kaartje.

 1. Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijventerrein wordt omgevormd tot park met 100 woningen
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijven­ter­rein wordt omgevormd tot park met 100 woningen

  De verlaten bedrijfssite van Parts & Components (P&C) langs de Dammestraat-West wordt de komende jaren omgeturnd tot woonpark. Projectontwikkelaar GML Estate uit Sint-Martens-Latem wil er een 100-tal stapelwoningen en appartementen neerpoten in een twee hectare groot park. De sloop van de bedrijfsgebouwen is aan de gang, na het bouwverlof start de realisatie van de eerste fase van het project dat de naam Dammepark kreeg.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.