Het schepencollege van Pittem samen met vertegenwoordigers van de groendienst en de wegendienst van de gemeente, die de sterretjesweide hebben aangelegd
Volledig scherm
Het schepencollege van Pittem samen met vertegenwoordigers van de groendienst en de wegendienst van de gemeente, die de sterretjesweide hebben aangelegd © Sam Vanacker

Nieuwe sterretjesweides ingehuldigd op begraafplaatsen Pittem en Egem: “Sereen plekje om kinderen te herdenken”

PittemOp de begraafplaatsen van Pittem en Egem kun je voortaan een sterretjesweide vinden. Dat is een herdenkingsplek voor kinderen die levenloos geboren zijn. “Met de sterrenweide en het bijbehorende monument willen we ouders een sereen plekje geven om hun kind te herdenken", zegt burgemeester Ivan Delaere (CD&V).

 1. “Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro
  PREMIUM
  Kortrijk/Tielt

  “Gezin is alle kostbare herinnerin­gen kwijt na zware woning­brand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspe­ler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

  “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Stefaan (52) brengt nieuw kookboek ‘50 Tinten Amore’ uit: “Op culinaire én erotische rondreis door Italië”
  PREMIUM
  Tielt

  Stefaan (52) brengt nieuw kookboek ‘50 Tinten Amore’ uit: “Op culinaire én erotische rondreis door Italië”

  Nog op zoek naar een origineel Valentijnsgeschenk? Tieltenaar Stefaan Daeninck (52) heeft een nieuw kookboek klaar. Niet zomaar eentje, want ‘50 Tinten Amore’ is de opvolger van het in 2020 verschenen ‘50 Tinten Balletjes’. In het boek worden vijftig recepten gekoppeld aan evenveel erotische verhalen van auteur Debbie Brackez. Dit keer neemt het duo de lezer mee op een culinaire en erotische roadtrip door Italië.
 2. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.