Schepen Annick Debonné en Arne Min Jou bij de overhandiging van het Welzijnskompas.
Volledig scherm
Schepen Annick Debonné en Arne Min Jou bij de overhandiging van het Welzijnskompas. © RV

Kwetsbare gezinnen krijgen voortaan schoolpremie

PittemKwetsbare gezinnen die in Pittem wonen, kunnen voortaan rekenen op een schoolpremie. Voor peuters en kleuters wordt 45 euro per kind per schooljaar voorzien, voor kinderen uit het basisonderwijs is dat 90 euro. Leerlingen uit het secundair krijgen 110 euro.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Bekende cafébazin ‘Claire van den Appel’ krijgt anderhalf jaar na dood alsnog pakkend afscheid: “Mensen verdienen het op een mooie manier van haar afscheid te nemen”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Bekende cafébazin ‘Claire van den Appel’ krijgt anderhalf jaar na dood alsnog pakkend afscheid: “Mensen verdienen het op een mooie manier van haar afscheid te nemen”

  Met muziek van sopraan Astrid Stockman, poëzie van Wim Opbrouck en warme woorden van burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn. Zo nam Lichtervelde zaterdag anderhalf jaar na de dood van Marie-Claire Dheedene afscheid van haar bekendste cafébazin. Goede vriend Johan Vandenberghe beloofde een reeks verrassingen tijdens de plechtigheid en hield meer dan woord.