Familiekundige Jan Callens bundelde 300 jaar Callens-familiegeschiedenis in een tweedelig boek.
Volledig scherm
Familiekundige Jan Callens bundelde 300 jaar Callens-familiegeschiedenis in een tweedelig boek. © Sam Vanacker

Jan bundelt 300 jaar Callens-familiegeschiedenis in turf van 1.167 pagina’s: “Resultaat van zeven jaar werk”

Pittem/KortrijkOver een werk van lange adem gesproken. Familiekundige Jan Callens heeft zeven jaar gewerkt aan zijn nieuwste publicatie. Het resultaat is een tweedelige familiegeschiedenis van 1.167 pagina’s, waarin de 58-jarige biochemicus de levensverhalen van zijn naamgenoten uitspit tot in het jaar 1300.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Lieve vindt geknipte overneemster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststelling dat het Emma is”
  PREMIUM

  Lieve vindt geknipte overneem­ster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststel­ling dat het Emma is”

  Thee-en koffiehuis Castelly in de Tieltstraat krijgt vanaf 1 mei een nieuwe uitbaatster. Emma Buyck (25) neemt de fakkel over van Lieve Lavens (46), die aan longkanker lijdt en daardoor haar droom noodgedwongen moest loslaten. Maar Lieve is er zeker van dat Castelly in goede handen is. “Het voelt alsof Emma en ik elkaar al twintig jaar kennen.” We gingen met de twee dames praten over hun passie.
  Pittem