De groendienst trok dinsdag naar het wzc met de twee Pittemse reuzen
Volledig scherm
De groendienst trok dinsdag naar het wzc met de twee Pittemse reuzen © RV

Groendienst trekt met Pittemse reuzen naar woon-en zorgcentrum Sint-Remigius

Hoog bezoek dinsdagnamiddag voor woon-en zorgcentrum Sint-Remigius in Pittem. Op initiatief van de groendienst van de gemeente trokken de twee Pittemse reuzen naar het rusthuis om er de bewoners een hart onder de riem te steken.

 1. Geen boekingen in Spaanse B&B, dus opent dit koppel in thuisstad pop-uptapasbar: “B&B zo op de kaart zetten in Roeselare”
  Roeselare

  Geen boekingen in Spaanse B&B, dus opent dit koppel in thuisstad pop-uptapasbar: “B&B zo op de kaart zetten in Roeselare”

  Katia Lybeer en Yves De Busschere openen op 1 februari Bar Pesetas langs de Delaerestraat. Met hun tijdelijke pop-uptapasbar wil het koppel niet alleen wat Spaanse sfeer naar Roeselare brengen maar bovenal in moeilijke tijden hun eigen B&B Torre de la Campana op een steenworp van het Spaanse Cartagena in de kijker zetten in hun thuisstad. “Corona had een stevige impact op de boekingen in 2020 en we vragen ons bang af wat 2021 zal brengen”, klinkt het.
 2. OCMW en vzw Gabriel willen nieuwe voedselbank oprichten: “Honger is een onrecht. Vanuit die overtuiging probeer ik anderen te helpen”
  Wingene

  OCMW en vzw Gabriel willen nieuwe voedsel­bank oprichten: “Honger is een onrecht. Vanuit die overtui­ging probeer ik anderen te helpen”

  De kans is groot dat Wingene dit jaar een eigen officieel erkende voedselbank krijgt. Het OCMW van Wingene is daarover volop aan het onderhandelen met Carla Carpels en Willem Thijssen van vzw Gabriel. Die vzw maakte pas recent haar intrede in de gemeente, maar het enthousiasme over een nieuw project lijkt bij beide partijen groot. Qua locatie wordt naar De Schakel gekeken.
 3. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre