De gemeenteraad kwam maandagavond samen in zaal De Magneet
Volledig scherm
De gemeenteraad kwam maandagavond samen in zaal De Magneet © Sam Vanacker

Fysieke gemeenteraad stuit op weerstand bij oppositie

PittemOppositiepartij Nieuw Pittem-Egem vindt dat het gemeentebestuur het verkeerde voorbeeld geeft door de gemeenteraad nog fysiek te laten bijeenkomen. Volgens burgemeester Ivan Delaere (CD&V) is een face-to-facedebat echter waardevoller dan vergaderen via een scherm.

 1. Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax
  Roeselare

  Infosessie 'Wonen op je oude dag... Zorgen voor later?’ in Trax

  Voor velen is het een ver-van-mijn-bedshow maar toch is het belangrijk om vroeg genoeg na te denken over de mate waarin je huidige woning op latere leeftijd, en bij eventueel verminderde mobiliteit, nog toegankelijk en geschikt zal zijn om kwalitatief en comfortabel oud te worden. Benieuwd hoe jij de regie over jouw woonsituatie op latere leeftijd nu al in handen kan nemen? De dienst wonen van de stad organiseert op woensdag 28 september een boeiende infosessie over dit thema. Die vindt plaats in TRAX en start om 19 uur. Inschrijven doe je per mail aan wonen@roeselare.be.
 1. Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelingen op
  Roeselare

  Roeselare vangt ruim 200 Oekraïense vluchtelin­gen op

  Stad Roeselare richtte eerder dit jaar de voormalige administratieve site van AZ Delta langs de Schierveldestraat in als collectieve opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is dezer dagen goed bezet. Momenteel verblijven er 106 Oekraïners die het oorlogsgeweld in hun thuisland ontvluchtten. In totaal worden er op vandaag in Roeselare, door zowel door de stad als in gastgezinnen, 208 Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
 2. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.