De gemeenteraad van Pittem verliep maandagavond via digitale weg
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Pittem verliep maandagavond via digitale weg © Facebook Gemeente Pittem/Youtube Watch

Flinke discussie over vooraf indienen van variapunten op gemeenteraad: “De burgers die de zitting meevolgen of nadien de kranten lezen verdienen volledige informatie”

PittemZoals te verwachten viel leidde de aanpassing van het huishoudelijk reglement maandagavond tot een felle discussie op de Pittemse gemeenteraad. Oppositiepartij Nieuw Pittem-Egem begrijpt niet waarom ze hun variapunten voortaan vijf dagen op voorhand moeten indienen, burgemeester Ivan Delaere (CD&V) houdt vol dat die manier van werken de raad ten goede zal komen.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. Luchtreinigers zorgen voor schonere en gezondere lucht in modewinkels tijdens Week van de Belgische mode
  Roeselare

  Luchtreini­gers zorgen voor schonere en gezondere lucht in modewin­kels tijdens Week van de Belgische mode

  Stijgende coronacijfers en energiefacturen die de pan uit swingen. De Week van de Belgische Mode, van 10 tot 16 oktober, stelt dan ook veilig werken en winkelen in een gezonde omgeving voorop. Daarom plaatst Philips Domestic Appliances in samenwerking met de Mode Unie in 24 deelnemende winkels innoverende luchtreinigers om schonere en gezondere binnenlucht aan te bieden aan klanten en winkelpersoneel. Ook in gaststad Roeselare.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.