Peter, Jan en Tom Oosterlinck van fietsen Achielle bij twee Oscar-fietsen. Rechts zien we het originele koperen frame. De linkse fiets heeft hetzelfde frame, maar dat is verkleurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter, Jan en Tom Oosterlinck van fietsen Achielle bij twee Oscar-fietsen. Rechts zien we het originele koperen frame. De linkse fiets heeft hetzelfde frame, maar dat is verkleurd. © Maxime Petit

Fietsen Achielle viert 75ste verjaardag met 46 exclusieve fietsen: “We willen stilaan die retrostempel van ons afschudden”

PittemFietsen Achielle uit Egem bestaat 75 jaar en lanceert naar aanleiding van die mijlpaal een bijzondere fiets. En deze keer niet in de gebruikelijke omastijl, die je van het bedrijf zou verwachten. “De vraag van de klanten evolueert. Ook ons bedrijf heeft doorheen de jaren verschillende transformaties doorgemaakt. Dit zal de exclusieve ‘Oscar’ ook doen. Verleden en toekomst vloeien mooi samen.” We duiken met vader Jan en zonen Peter en Tom Oosterlinck in de geschiedenis van het familiebedrijf, dat klanten heeft over heel de wereld en nog altijd alles met de hand maakt.

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas