Al voor de vierde keer sinds juli 2019 staat er in de Bergstraat in Pittem een ander geel plakkaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Al voor de vierde keer sinds juli 2019 staat er in de Bergstraat in Pittem een ander geel plakkaat. © Sam Vanacker

“Deze soap krijg je aan niemand nog uitgelegd”: Luminus gaat zélf in beroep tegen vergunning voor windmolens

PittemBizarre wending in het dossier van de windmolens in Pittem. Na het gemeentebestuur en actiecomité Leefbaar Pittem gaat nu ook aanvrager Luminus zélf in beroep tegen de vergunning die de Vlaamse regering aan de windmolenbouwer heeft toegekend. De vergunning blijkt immers ‘niet uitvoerbaar’: de motor die in de molens moet komen, is niet meer leverbaar in België. “Een klucht. Mogelijk moeten we opnieuw bezwaarschriften verzamelen”, zucht Lobke Ugille van Leefbaar Pittem.

 1. Uitgebreide coronaterrassen komen ook in 2022 terug in Roeselare: “Extra ruimte creëert meer zuurstof en privacy voor de klanten”
  PREMIUM
  Roeselare

  Uitgebrei­de coronater­ras­sen komen ook in 2022 terug in Roeselare: “Extra ruimte creëert meer zuurstof en privacy voor de klanten”

  Corona heeft de visie op de terrassen in vele steden en gemeenten definitief veranderd. Ook in Roeselare maken de uitgebreide terrassen een comeback in 2022. Volgens burgemeester Kris Declercq (CD&V) zal het uitzicht van de terrasjes wel wat bijgestuurd worden in overleg met de horeca. Of ze ook deze winter blijven staan, is nog niet duidelijk.
 2. Nieuw verkeerspark met echte overweg trekt rond naar 29 lagere scholen: “Kinderen correct leren fietsen om verkeersongevallen te vermijden”
  Tielt/Ruiselede/Pittem/Ardooie/Wingene/Lichtervelde

  Nieuw verkeers­park met echte overweg trekt rond naar 29 lagere scholen: “Kinderen correct leren fietsen om verkeerson­ge­val­len te vermijden”

  De politie van de zone Regio Tielt heeft een nieuw verkeerspark, dat op verschillende locaties in Ruiselede, Tielt, Ardooie, Lichtervelde, Wingene en Pittem zal ingezet worden om leerlingen van de lagere scholen correct rijgedrag in het verkeer aan te leren. Een echte overweg en een nevelinstallatie zijn de blikvangers.