In de Joos De Ter Beerstlaan in Pittem ligt er hoogte van huisnummer 18 een kleinschalig bufferbekken. We zien Jan Desaever en Jeroen Bouvyn van de Dienst Waterlopen samen met gedeputeerde Bart Naeyaert, burgemeester Denis Fraeyman en schepenen Heidi Lievrouw en Chris Marreel.
Volledig scherm
In de Joos De Ter Beerstlaan in Pittem ligt er hoogte van huisnummer 18 een kleinschalig bufferbekken. We zien Jan Desaever en Jeroen Bouvyn van de Dienst Waterlopen samen met gedeputeerde Bart Naeyaert, burgemeester Denis Fraeyman en schepenen Heidi Lievrouw en Chris Marreel. © Sam Vanacker

Bufferbekken in Joos De Ter Beerstlaan is klaar

PittemPittem is wat beter gewapend tegen toekomstige wateroverlast. In de Joos De Ter Beerstlaan werd woensdag tegenover de Okay-supermarkt een nieuw bufferbekken geopend. Het bekken moet overtollig water van de Breemeersbeek opvangen.

  1. Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekregen”
    PREMIUM
    Roeselare

    Dankzij deze voetbalmama’s leeft het WK wél in Roeselare: “Zelfs in de school waar ik les geef, heb ik iedereen meegekre­gen”

    De Heirwegmeers in Beveren - bij Roeselare - is wellicht de enige duivelsgekke straat in het land. Voetbalmama Ellen Dekocker vuurde, met de eerste WK-match van de Duivels in zicht, haar buurvrouwen aan om de straat in een tricolore jasje te steken. Een lightversie in vergelijking met eerdere EK’s en WK’s, maar dat ligt volgens de dames vooral aan de winterse timing. Maar het geloof in de Rode Duivels, dat zit er wel meer dan snor. “Het is nu of nooit, we worden wereldkampioen”, aldus Ellen Dekocker en buurvrouw Nathalie Debrauwer.