De villa van Georges B. en zijn vrouw Brigitte H. in Pittem, waar zich in juni 2019 de feiten afspeelden waarvoor de vrouw nu is vrijgesproken.
Volledig scherm
PREMIUM
De villa van Georges B. en zijn vrouw Brigitte H. in Pittem, waar zich in juni 2019 de feiten afspeelden waarvoor de vrouw nu is vrijgesproken. © Hans Verbeke

Boerin Brigitte (78) reageert na vrijspraak voor moordpoging op haar man: “Ik voel geen triomf. Integendeel, ik wil eindelijk kunnen rouwen voor mijn Georges”

PittemZe is nog maar een schim van de fiere boerin die ze ooit is geweest. Brigitte H. (78) uit Pittem is opgelucht dat ze werd vrijgesproken voor de moordpoging op haar man Georges. Maar blij is ze allerminst. “Ik wens niemand toe, ook niet mijn kinderen, wat mijn man en ik werd aangedaan”, klinkt het beverig maar overtuigd.

 1. Het West-Vlaanderen van Michael Vanthourenhout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”
  PREMIUM
  Wingene

  Het West-Vlaanderen van Michael Vanthouren­hout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”

  Hij pakte in november de Europese titel, werd vorige maand ook nog eens Belgisch kampioen en staat dit weekend op wat wel eens het spannendste WK in jaren zou kunnen worden. Michael Vanthourenhout (29) volgde vijf jaar geleden de liefde naar het Oost-Vlaanderen, al keert de veldrijder nog regelmatig terug naar zijn West-Vlaamse roots in Wildenburg. We vroegen hem naar zijn favoriete plekjes in de provincie.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.