De Brugsesteenweg in Pittem was al vaker het toneel van zware ongevallen.
Volledig scherm
De Brugsesteenweg in Pittem was al vaker het toneel van zware ongevallen. © JVK

Bijna de helft te snel op Brugsesteenweg in Pittem: snelheidsduivel aan 172 km/u verliest meteen rijbewijs

Pittem/Tielt/Wingene/LichterveldeBij de eerste snelheidscontroles van het nieuwe jaar in de politiezone Regio Tielt reed bijna de helft van de gecontroleerde wagens te snel op de Brugsesteenweg in Pittem. Een automobilist die 172 kilometer per uur reed, moest meteen zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

 1. H. Hartparochie organiseert pannenkoekenverkoop
  Roeselare

  H. Hartparo­chie organi­seert pannenkoe­ken­ver­koop

  Corona steekt de traditionele pannenkoekenavond op vastenavond van de H. Hartparochie stokken in de wielen. Een gezellig samenzijn in zaal Don Bosco zit er dit jaar niet in, maar er wordt een pannenkoekenverkoop georganiseerd als alternatief. De opbrengst ervan wordt verdeeld onder de missiewerking en de Kerit die zich inzet voor mensen in armoede. Pannenkoeken bestellen kan tot en met 7 februari via par.hhart@skynet.be. Een pakketje van een kilo, zijnde 12 stuks, kost 8 euro. Er moet op voorhand betaald worden op rekeningnummer BE45 0343 0895 7489. De pannenkoeken kunnen op dinsdag 16 februari tussen 14 en 17.30 uur worden afgehaald in de H.-Hartkerk.
 1. Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare
  Roeselare

  Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare

  De wedstrijd van Knack Volley Roeselare tegen Lindemans Aalst op zaterdag 16 januari in de Tomabelhal op Schiervelde is uitgesteld, door het coronavirus. “Maanden aan het stuk respecteerden onze spelers de strikte maatregelen ter preventie van het Covid-19 virus. Vandaag (vrijdag, nvdr.) werd echter tijdens een van de vele controles bij de spelers, toch het virus aangetroffen”, klinkt het in een persbericht. “Daarom werd beslist om de wedstrijd van zaterdag tegen Lindemans Aalst te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Alle spelers verkeren momenteel in goede gezondheid.” Tot vrijdag had Knack Volley Roeselare als enige club op het hoogste niveau in België nog niet te kampen met besmettingen. Woensdag speelden ze nog op het parket van Menen. Ze wonnen toen met 2-3, maar verspeelden er wel hun leidersplaats.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'