De bewoners van Sint-Remigius beschikken voortaan over een elektrische rolstoelfiets
Volledig scherm
De bewoners van Sint-Remigius beschikken voortaan over een elektrische rolstoelfiets © RV

Bewoners rusthuis Sint-Remigius kunnen weer genieten van fietstochtje dankzij elektrische rolstoelfiets

PittemHet OCMW van Pittem heeft geïnvesteerd in een nieuwe elektrische rolstoelfiets voor de bewoners van rusthuis Sint-Remigius. Het gaat om een soort bakfiets met een plateau voor rolstoelen aan de voorkant.Die heeft 7.469,50 euro gekost, al kon het OCMW rekenen op een subsidie van 2.500 euro.

 1. Oostrozebeekse hoofdverzorger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se hoofdver­zor­ger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”

  Met het zilver van Wout Van Aert is de eerste Belgische medaille op de Olympische Spelen in Tokio een feit. Wij konden het op televisie volgen, maar hoofdverzorger Chris ‘Foxie’ De Vos uit Oostrozebeke zag het allemaal live gebeuren. Hij maakt deel uit van de entourage rond de Belgische wielerploeg en werkte mee maanden naar dit punt toe.
 2. QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach
  Roeselare

  QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

  Roeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”