De bewoners van residentie Pitthem maken kennis met e-readers
Volledig scherm
De bewoners van residentie Pitthem maken kennis met e-readers © Sam Vanacker

Bewoners residentie Pitthem maken kennis met e-readers

PittemDe bibliotheek, woonzorgcentrum Pitthem en woonzorgcentrum Sint-Remigius bundelen de krachten voor een nieuw project waarbij bejaarden kennis kunnen maken met e-readers.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. “Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro
  PREMIUM
  Kortrijk/Tielt

  “Gezin is alle kostbare herinnerin­gen kwijt na zware woning­brand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspe­ler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

  “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”
 2. MIJN DORP. Hendrik Reilhof verloor zijn hart aan Pittemberg: “Ik mag er niet aan denken dat er hier gigantische windmolens zouden komen te staan”
  PREMIUM
  Pittem

  MIJN DORP. Hendrik Reilhof verloor zijn hart aan Pittemberg: “Ik mag er niet aan denken dat er hier giganti­sche windmolens zouden komen te staan”

  Hij is actief bij zeven verschillende verenigingen, schrijft toneel en poëzie, speelt keyboard en accordeon en hield onlangs ook nog eens een nieuwe oldtimerclub boven de doopvont. Hendrik Reilhof (67) is van vele markten thuis en heeft een grote liefde voor Pittemberg. We gingen praten met Hendrik over het mooiste plekje van Pittem. “Ja, het is goed leven en wonen ‘op den berg’, hier in mijn geboortedorp.”