Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © RV

Wandelclub Bellingen organiseert wandelweekends in alle Pepingse deelgemeenten

De bestuursleden van de Pajotse wandelclub halfoogstvrienden Bellingen organiseren tijdens de zomermaanden ‘wandelweekends’. De wandelingen zullen doorgaan in alle deelgemeenten van Pepingen.

 1. Plattelandscentrum Paddenbroek officieel geopend voor partners: “Hopelijk grote opening voor de inwoners tijdens de zomer”
  Gooik

  Platte­lands­cen­trum Padden­broek officieel geopend voor partners: “Hopelijk grote opening voor de inwoners tijdens de zomer”

  De opbouw van het nieuwe Plattelandscentrum Paddenbroek heeft zo’n twee jaar geduurd. Na enkele vertragingen kon het centrum maandag officieel ingehuldigd worden. Alle vaste partners die er hun intrek zullen nemen zakten af om hun overeenkomst te tekenen. In het voorjaar zullen er ook al meer dan 1.000 kinderen terechtkunnen om bij te leren over de natuur. “Dit is de eerste stap naar ons gemeentelijk doel om onze landelijke identiteit verder uit te bouwen”, klinkt het.
 2. 2020 was recordjaar voor Ark van Pollare, “maar voor onze zorgboerderij ziet het er niet zo rooskleurig uit”
  Lennik

  2020 was recordjaar voor Ark van Pollare, “maar voor onze zorgboerde­rij ziet het er niet zo rooskleu­rig uit”

  Dierenasiel en zorgboerderij Ark van Pollare heeft enkele opmerkelijke jaarcijfers van 2020 bekend gemaakt. Er werden afgelopen jaar liefst 756 dieren opgevangen in de Ark, terwijl er dat het jaar voordien ‘maar’ 503 waren. Daarnaast vonden ook 712 dieren een nieuwe thuis. “We vielen zelf achterover van deze cijfers”, vertelt zaakvoerder Hans Lenvain. “Los daarvan was 2020 financieel een zwaar jaar voor ons. Onder meer de zorgboerderij konden we niet openen en de vraag is of een heropening nog zal lukken. Dat zou erg jammer zijn voor zij die hier een oase van rust vinden.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'