Archiefbeeld. In oktober vorig jaar werd een zeventigtal schapen in beslag genomen
Volledig scherm
Archiefbeeld. In oktober vorig jaar werd een zeventigtal schapen in beslag genomen © Mozkito

“Slechtste boeren van het land” lijken celstraf en levenslang verbod op houden van dieren te ontlopen

De “slechtste boeren van het land” komen na de zitting van donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank mogelijk goed weg. Ze stonden terecht voor het niet verzorgen van schapen met in beslagnames tot gevolg. Het parket vorderde in eerste instantie een celstraf en een levenslang verbod op het houden van dieren, maar deed dat niet in de eindvordering. De rechter doet in januari uitspraak.

0 reacties

  1. Residentie Egelantier wordt duurzaam woonproject in centrum van Herne: “Door in kernen te wonen zal het landelijk Pajots karakter behouden blijven”
    PREMIUM
    Herne

    Residentie Egelantier wordt duurzaam woonpro­ject in centrum van Herne: “Door in kernen te wonen zal het landelijk Pajots karakter behouden blijven”

    De feestzaal van de restaurant Egelantier en café Moonlight zullen binnenkort plaats ruimen voor een duurzaam nieuwbouwproject van aannemer en projectontwikkelaar BATO uit Schepdaal. De gebouwen voldoen al een tijdje niet meer aan de normen. Het centrum van Herne zal hierdoor beschikking over acht gloednieuwe appartementen. “Er moet meer in de kernen van gemeenten gewoond worden zodat ons Pajots landschap behouden blijft”, aldus Dirk Evenepoel van BATO.