Een archiefbeeld van een inbeslagname bij het gezin.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een inbeslagname bij het gezin. © Mozkito

“Slechtste boeren van het land” krijgen dan toch effectieve celstraf

De “slechtste boeren van het land” uit Heikruis zijn dan toch veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van elk vijf maanden. Bovendien moeten ze elk een boete van 40.000 euro betalen. De inwonende ouders van de vrouw moeten elk 16.000 euro betalen. De veroordeling komt na een zoveelste inbeslagname van dieren bij het gezin. Er wordt in beroep gegaan tegen de uitspraak.

16 reacties

 • francois dierickx

  2 jaar geleden
  Gewoon opsluiten ,water en brood
 • Clemence Nees

  2 jaar geleden
  Wie niet horen wil, moet voelen... Maar van dat voelen zal helaas niet veel in huis komen: in beroep gaan, onvoorspelbare beslissingen van Justitie. Zware boetes ten voordele van dierenrechtenorganisaties zou inderdaad ideaal zijn, maar ik geloof niet in Sinterklaas!
 • Ingrid Charlier

  2 jaar geleden
  Dat soort kan je nog 10 x een verbod opleggen om dieren te houden die trekken zich daar toch niks van aan. Hoge boetes dan voelen ze het in hun portemonnee en goed opvolgen dat ze niet alweer herbeginnen.
 • Yves De Groote

  2 jaar geleden
  Een minister die zich moeit met het bepalen van een strafmaat gaat flink zijn boekske te buiten!!
 • Sabine Lagey

  2 jaar geleden
  Hebben dus geen straf, want gevangenis straf onder de 2 jaar effectief wordt niet uitgevoerd. En ook de boete is om te lachen, als ze de boete niet betalen komt er 3 maand gevangenis straf bij, maar omdat dat nog altijd geen 2 jaar is, moeten ze niet naar de gevangenis. Waarom zouden ze de boete dan betalen...
 1. Organisator Afterwork Lounge trakteert Halse brandweermannen op uitgebreid ontbijt: “Deze geste waarderen we mateloos”
  Halle

  Organisa­tor Afterwork Lounge trakteert Halse brandweer­man­nen op uitgebreid ontbijt: “Deze geste waarderen we mateloos”

  Twee ploegen van de Halse brandweer werden zondagochtend getrakteerd op een uitgebreid ontbijt in hun kazerne. Cateraar van dienst: Hallusement. De organisator van twee afterworks in 2019 had zich al langer voorgenomen om met de opbrengst de brandweermannen te trakteren. “Onze slogan is ‘door Hallenaren, voor Hallenaren’”, klinkt het. “En de brandweer staat er dag en nacht voor de Hallenaren.”
 2. Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Plantentuin van Meise
  PREMIUM
  meise

  Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Planten­tuin van Meise

  Wist je dat alle geelgerande sansevieria's ter wereld een ‘nazaat’ zijn van de plant in de Plantentuin in Meise? Het prachtige domein is dan ook niet zomaar een gigantische tuin vol planten waar je doorheen kunt wandelen. Je vindt er prachtige serres, diverse biotopen in een 92 hectare groot domein en archieven die tot de nok volgestouwd zijn. Wij gingen op stap met medewerkers Lander Blommaert, Koen Es en Manon Van Hoye en diepten 9 leuke weetjes op uit 225 jaar Plantentuin.