Een archiefbeeld van een inbeslagname bij het gezin.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een inbeslagname bij het gezin. © Mozkito

“Slechtste boeren van het land” krijgen dan toch effectieve celstraf

De “slechtste boeren van het land” uit Heikruis zijn dan toch veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van elk vijf maanden. Bovendien moeten ze elk een boete van 40.000 euro betalen. De inwonende ouders van de vrouw moeten elk 16.000 euro betalen. De veroordeling komt na een zoveelste inbeslagname van dieren bij het gezin. Er wordt in beroep gegaan tegen de uitspraak.

16 reacties

 • francois dierickx

  3 jaar geleden
  Gewoon opsluiten ,water en brood
 • Clemence Nees

  3 jaar geleden
  Wie niet horen wil, moet voelen... Maar van dat voelen zal helaas niet veel in huis komen: in beroep gaan, onvoorspelbare beslissingen van Justitie. Zware boetes ten voordele van dierenrechtenorganisaties zou inderdaad ideaal zijn, maar ik geloof niet in Sinterklaas!
 • Ingrid Charlier

  3 jaar geleden
  Dat soort kan je nog 10 x een verbod opleggen om dieren te houden die trekken zich daar toch niks van aan. Hoge boetes dan voelen ze het in hun portemonnee en goed opvolgen dat ze niet alweer herbeginnen.
 • Yves De Groote

  3 jaar geleden
  Een minister die zich moeit met het bepalen van een strafmaat gaat flink zijn boekske te buiten!!
 • Sabine Lagey

  3 jaar geleden
  Hebben dus geen straf, want gevangenis straf onder de 2 jaar effectief wordt niet uitgevoerd. En ook de boete is om te lachen, als ze de boete niet betalen komt er 3 maand gevangenis straf bij, maar omdat dat nog altijd geen 2 jaar is, moeten ze niet naar de gevangenis. Waarom zouden ze de boete dan betalen...
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. “Slechtste boeren van het land” lijken celstraf en levenslang verbod op houden van dieren te ontlopen

  “Slechtste boeren van het land” lijken celstraf en levenslang verbod op houden van dieren te ontlopen

  De “slechtste boeren van het land” komen na de zitting van donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank mogelijk goed weg. Ze stonden terecht voor het niet verzorgen van schapen met in beslagnames tot gevolg. Het parket vorderde in eerste instantie een celstraf en een levenslang verbod op het houden van dieren, maar deed dat niet in de eindvordering. De rechter doet in januari uitspraak.