Deze overweg aan Hoge Kouter zal je vanaf 25 juni niet meer kunnen oversteken.
Volledig scherm
Deze overweg aan Hoge Kouter zal je vanaf 25 juni niet meer kunnen oversteken. © Amber Gys

Overweg Hoge Kouter wordt definitief afgesloten

PepingenVrijdag 25 juni om 22 uur wordt de overweg Hoge Kouter in Pepingen definitief afgesloten door spoorwegbeheerder Infrabel. De overwegen in de Grimmigenstraat en de Hondzochtstraat blijven voorlopig open, tot er een alternatief is uitgewerkt.

 1. 75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”
  PREMIUM
  Halle/Brussel

  75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”

  Exact 75 jaar geleden kwam één van de grootste Belgische motorpiloten op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde. Gilbert ‘Grizzly’ De Rudder uit Buizingen troefde na de Tweede Wereldoorlog zijn concurrenten af op een minder krachtige motor en scheurde als geen ander door de bochten. Na een memorabele race in Ter Kamerenbos sloeg het noodlot twee weken later toe en stierf de legende op 34-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het verhaal van een vergeten motorheld.
 2. Ronny ‘De Facteur’ doet in eerste kostuum zijn allerlaatste ronde voor Bpost: “Zoveel briefjes en geschenkjes gekregen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Ronny ‘De Facteur’ doet in eerste kostuum zijn allerlaat­ste ronde voor Bpost: “Zoveel briefjes en geschen­kjes gekregen”

  Ronny ‘De Facteur’ Guillaume (59) trok voor zijn allerlaatste ronde in Halle woensdag het kostuum aan waar in hij 31 jaar geleden zijn eerste werkdag klopte bij Bpost. De postbode werd overladen met geschenkjes en felicitaties nu hij met pensioen gaat. “We hebben minder tijd om te babbelen dan vroeger maar vandaag neem ik er de overuren graag bij”, lacht Ronny wanneer we met hem een stukje mee gaan op ronde.