Er werden een zeventigtal schapen in beslag genomen.
Volledig scherm
Er werden een zeventigtal schapen in beslag genomen. © Mozkito

Opnieuw tachtig dieren in beslag genomen bij beruchte landbouwers

"Die mensen mogen gerust achter tralies verdwijnen." Jeroen Tiebout, adjunct-kabinetschef Dierenwelzijn, windt er geen doekjes om nadat woensdag opnieuw zowat tachtig dieren in beslag genomen werden bij intussen beruchte landbouwers uit Heikruis. Maar hun advocaat hoopt dat het gezin toch nog een kans krijgt.

1 reactie

 • Octavie Deloecker

  3 jaar geleden
  Leven van het pensioentje van vader?Nog nooit niet gehoord van gaan werken?Ze gaan niet zomaar dieren in beslag nemen als het niet nodig is!Mensen toch
 1. IN BEELD. Supporteren voor de Rode Duivels in Halle? Dat ziet er in coronatijden dus zo uit…
  Play
  Halle

  IN BEELD. Supporte­ren voor de Rode Duivels in Halle? Dat ziet er in coronatij­den dus zo uit…

  Heel wat mensen zakten zaterdagavond af naar Halle om er de wedstrijd van de Rode Duivels te volgen aan één van de vele schermen die de horeca-uitbaters opgesteld hadden. Op de Grote Markt werden door de strenge coronaregels dit keer geen grote schermen opgehangen en moesten de klanten vanop de terrasjes en in de cafés de wedstrijd volgen. Aan het Oud-Jezuïetencollege en in de Melkstraat stonden wel grotere schermen opgesteld. Het was afwachten of supporteren aan een tafeltje wel even leuk zou worden als drie jaar geleden toen we met zijn allen samendrumden aan de schermen. Maar eens Lukaku de eerste goal gemaakt had zat het met die sfeer helemaal goed.
 1. INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”
  PREMIUM
  Halle

  INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”

  Ze starten hun dag met yoga, drinken geen alcohol en leven zich graag uit op monumentale canvassen. Gooze en Bozik vlogen over uit Rusland en werken zeven dagen op zeven om de grootste muurschildering van Europa op een gevel in Halle te zetten. “We hebben meer dan achthonderd spuitbussen mee, maar het wordt nog steeds nipt”, vertelt Gooze (35) wanneer hij ons langs het Kanaal Brussel-Charleroi meeneemt in de wondere wereld van monumentale street art.