Mozkito
Volledig scherm
© Mozkito

Leerlingen maken Pepingse straten zwerfvuilvrij

De leerlingen van de Pepingense scholen hebben maandagnamiddag het zwerfvuil langs de straten in Pepingen en de verschillende deelgemeenten opgeruimd. De actie kadert in het project ‘Mooimaker’. De deelnemende scholen ontvangen als tegenprestatie een subsidie.

0 reacties

 1. “Bestuurders met alcoholprobleem worden rijongeschikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”
  PREMIUM
  VILVOORDE

  “Bestuur­ders met alcoholpro­bleem worden rijonge­schikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”

  “Ik vraag u om een taalwijziging voor mijn cliënt.” Het is een zin die wel vaker weergalmt in de rechtbanken van het arrondissement Halle-Vilvoorde, waar procureur des Konings Ine Van Wymersch de strafrechtelijke plak zwaait. Iedereen heeft het recht om in zijn moedertaal berecht te worden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Of misbruik...”, zegt Ine Van Wymersch in een exclusief interview met Het Laatste Nieuws.
 2. Henry Mentink kiest Halle als tussenstop tijdens ‘krui-tocht’ naar Parijs: “Mooie initiatieven zoals LokaalHalle mogen meer aandacht krijgen”
  Halle

  Henry Mentink kiest Halle als tussenstop tijdens ‘krui-tocht’ naar Parijs: “Mooie initiatie­ven zoals LokaalHal­le mogen meer aandacht krijgen”

  LokaalHalle heeft zondagnamiddag Henry Mentink ontvangen. De Nederlander is met een kruiwagen vol aarde van over de hele wereld op weg naar Parijs. Bedoeling is om daar na 45 dagen stappen aan te komen. Zijn voornaamste bedoeling: de hele aarde op de Werelderfgoedlijst laten plaatsen. “Initiatieven zoals dit in Halle zijn het waard om even halt te houden”, zegt hij.