Kenny Pappaert van T'Rest op het wandelwegje waar Ilias en zijn oom in de buurt zaten. In de achtergrond het kasteel van het drukbezochte park Ter Rijst.
Volledig scherm
PREMIUM
Kenny Pappaert van T'Rest op het wandelwegje waar Ilias en zijn oom in de buurt zaten. In de achtergrond het kasteel van het drukbezochte park Ter Rijst. © Mozkito

Kenny stuurde vermiste Ilias (13) en zijn oom wandelen in park Ter Rijst: “Dat ik hem niet herkend heb... laat een wrang gevoel achter”

De 13-jarige Ilias uit Mortsel heeft een groot deel van het weekend doorgebracht in park Ter Rijst in Pepingen, op de grens met Herne in Vlaams-Brabant. De tiener was sinds donderdagochtend vermist. Volgens de advocaat van de nonkel van de jongen wilde het duo er samen op uit trekken om in de wildernis te kamperen. Dat deden ze vrijdag en zaterdag in Ter Rijst. Horeca-uitbater Kenny Pappaert stuurde het duo zaterdagavond nog wandelen: “Maar pas twee dagen later had ik door dat het om Ilias ging. Ik blijft met een wrang gevoel achter omdat ik de ouders niet heb kunnen geruststellen.”

  1. De coronacijfers in Pepingen van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Pepingen van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Pepingen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 62. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Pepingen komt dat getal nu op 1367 te liggen. Pepingen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”