Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Huurder gaat huisbaas te lijf: hij riskeert 8 maanden cel

PepingenEen man uit Pepingen riskeert 8 maanden cel voor slagen en verwondingen aan zijn huisbaas. De man kon het niet verkroppen dat hij niet meteen zijn huurwaarborg terugkreeg. 

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Politierechter stuurt betrapte druggebruikers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw/Lennik

  Politie­rech­ter stuurt betrapte druggebrui­kers naar huis met boodschap: “Joint roken helpt niet als je tegenslag hebt in het leven”

  De dag voordien één joint roken levert ook 24 uur later nog een positieve speekseltest op. Dat ondervonden verschillende chauffeurs die in de politierechtbank stonden. Een jonge vader en een voetbalfan probeerden rechter Dina Van Laethem te overtuigen dat ze géén drugsprobleem hadden. Wie bewees dat hij clean was ontsnapte aan een zware straf. Anderen kregen dan weer een zwaar verdict te horen.