Bellingen - Halfoogstfeesten 2017 Wandelaars genoten na hun tocht nog wat na op het terras van het mosselrestaurant met muziek van de groep Lost Logic.
Volledig scherm
Bellingen - Halfoogstfeesten 2017 Wandelaars genoten na hun tocht nog wat na op het terras van het mosselrestaurant met muziek van de groep Lost Logic. © Mozkito

Halfoogstfeesten in Bellingen gaan door

PepingenDe Halfoogstfeesten in Bellingen (Pepingen), zijn terug van (even) weggeweest, zij het in afgeslankte vorm. De 62ste editie gaat door op 31 juli en 1 augustus 2021, dat maakte de organisatie zonet bekend. Het evenement werd afgelopen jaar nog geannuleerd door de coronacrisis.

 1. RECHERCHE OP RUST. Commissaris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearresteerd”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Genesius-Rode

  RECHERCHE OP RUST. Commissa­ris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearres­teerd”

  “Ik zal mijn ervaring nu gebruiken om mee te werken aan ‘cold cases.” Ronald Speltens uit Halle zwaait na een carrière van 36 jaar af bij de politie. Hij jaagde op pedofielen in het Brusselse, stond met getrokken wapens tegenover collega’s en rolde met zijn team een internationale pooierbende op na een moord. Hij deelt zijn opvallendste anekdotes uit een rijkgevulde loopbaan met ons.
 2. Enkel boete voor trucker die Georges (71) levensgevaarlijk verwondde en niets meer van zich liet horen: “Wat medeleven tonen was al goed geweest voor mij, maar hij is wéér niet komen opdagen”
  PREMIUM
  Halle

  Enkel boete voor trucker die Georges (71) levensge­vaar­lijk verwondde en niets meer van zich liet horen: “Wat medeleven tonen was al goed geweest voor mij, maar hij is wéér niet komen opdagen”

  De procureur vroeg om een celstraf maar de trucker die het ongeval veroorzaakte waarbij Georges Lievens (71) levensgevaarlijk gewond raakte, kreeg enkel een geldboete. De rechter was mild omdat het volgens haar om een spijtig ongeval ging. Georges zelf hoopte om zijn aanrijder in de rechtbank te ontmoeten.
 1. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.