Ter Rijst werd in een gloednieuw kleedje gestoken. Na anderhalf jaar zijn de werken definitief voorbij.
Volledig scherm
Ter Rijst werd in een gloednieuw kleedje gestoken. Na anderhalf jaar zijn de werken definitief voorbij. © Mozkito

Grootschalige restauratie Ter Rijst afgelopen: "Ziel van het kasteeldomein is hersteld”

De stellingen zijn definitief verdwenen, de gevel blinkt weer: de restauratie van kasteel Ter Rijst is volledig achter de rug. Na anderhalf jaar zijn de werken volledig afgerond. Coördinator Marcel Vossen blikt positief terug: “Als je dit vergelijkt met andere bouwwerven...”

 1. Gemoederen laaiden hoog op tijdens afgelopen gemeenteraad in Lennik: “Hoe kan je dit niet weten als je bijna 10 jaar burgemeester bent?”
  PREMIUM
  Lennik

  Gemoederen laaiden hoog op tijdens afgelopen gemeente­raad in Lennik: “Hoe kan je dit niet weten als je bijna 10 jaar burgemees­ter bent?”

  De gemeenteraad in Lennik van afgelopen woensdag deed al na twintig minuten de gemoederen opwaaien. Oppositieraadslid Geert De Cuyper (N-VA-Lennik²) stelde vast dat in het vorige verslag één een punt over de subsidies voor Lennikse verenigingen foutief als ‘niet-goedgekeurd’ werd weergegeven. Hij kaartte dit ook aan. Burgemeester Irina De Knop (Open Vld) stelde hierop een uitstel voor om alles grondig na te kijken. “Het trieste resultaat van dit ongeziene amateurisme is dat de verenigingen langer zullen moeten wachten op de broodnodige subsidies”, besluit De Cuyper. Volgens burgemeester Irina De Knop en schepen Johan Limbourg werd er al langer gewerkt aan een verdeelsleutel van de subsidies.
 1. Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”
  Play
  Halle

  Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”

  Het Heilig Hart&College ontvangt een lading laptops van de Vlaamse overheid waarmee scholieren die geen toegang hebben tot een computer toch thuis les kunnen volgen vanaf maandag. Liefst veertig procent van de leerlingen op de school in Halle hebben geen eigen laptop. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laat vijftienduizend nieuwe laptops uitdelen in de scholen.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding