Gemeente ondertekent charter voor betere bibliotheek

PEPINGENHet schepencollege van Pepingen heeft het charter 'Een bibliotheek voor iedereen' ondertekend.

 1. Na onbetaalde Franstalige parkeerboete van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaarder over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”
  PREMIUM
  Dilbeek/Ganshoren

  Na onbetaalde Franstali­ge parkeerboe­te van 58 euro krijgt Jan (63) deurwaar­der over de vloer: “Waarom krijg ik een boete uit Frankrijk dan wél in het Nederlands?”

  Jan Biebaut (63) woont in Dilbeek, maar moest zo’n twee jaar geleden voor zijn werk in Ganshoren (Brussel) zijn. Daar parkeerde hij zich even voor een garagepoort waarna hij -terecht- een boete ontving van 58 euro. Dat blijkt hem nu twee jaar later duur komen te staan. Meerdere deurwaarders, aanmaningen en gesprekken later dreigde hij deze week zijn hele inboedel te verliezen. De boete werd namelijk in het Frans verstuurd en uit principe weigerde Jan die te betalen. “Dat terwijl ik op élke brief eentje terugstuurde met de vriendelijke vraag om diezelfde in het Nederlands te bezorgen”, vertelt hij ons zijn verhaal. Komt deze maandenlange taalstrijd tot een einde?
 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 2. Inwoners planten meer dan 5.300 bomen voor hun gloednieuw Hernebos: “Meer dan ooit zal Herne het aanzicht worden van een volwaardige plattelandsgemeente”
  Herne

  Inwoners planten meer dan 5.300 bomen voor hun gloednieuw Hernebos: “Meer dan ooit zal Herne het aanzicht worden van een volwaardi­ge platte­lands­ge­meen­te”

  Meer dan 250 inwoners van Herne hebben afgelopen weekend liefst 5.325 boompjes van hun gloednieuw Hernebos aangeplant. Na een jarenlange zoektocht werd hiervoor een weide van 1.5 hectare aangekocht langs de Edingsesteenweg. “Het wordt een multifunctioneel bos voor onze verenigingen en inwoners. Dit is nog maar het begin”, vertelt burgemeester Kris Poelaert (CD&V).
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.