Manu De Cort met enkele van zijn winnende soorten van de ‘World Spirits Trophy’.
Volledig scherm
PREMIUM
Manu De Cort met enkele van zijn winnende soorten van de ‘World Spirits Trophy’. © Amber Gys

De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internationale competitie: “Ongelooflijk fier op deze prestatie”

PepingenSinds 2013 is De Cort Distillery uit Pepingen een vaste waarde in de hele regio. Manu De Cort, zijn vrouw Sofie en hun zoon Arthur staan aan de basis voor het distilleren van authentieke spirits. Sterker nog: afgelopen week vielen ze er zelfs mee in de prijzen. Niet voor één, maar voor liefst vijf variëteiten ontvingen ze een gouden of zilveren medaille op het internationale ‘World Spirits Trophy’. “Met dank aan onze nieuwe Holstein ketels, ons blijvend streven naar perfectie en onze lokale landbouwers”, klinkt het.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Opnieuw Promenadeconcerten in Halle: muziekmaatschappijen staan eindelijk op de kiosk
  Halle

  Opnieuw Promenade­con­cer­ten in Halle: muziekmaat­schap­pij­en staan eindelijk op de kiosk

  De stad Halle en de Vlaamse muziekorganisatie VLAMO organiseren opnieuw Promenadeconcerten in Halle. Vorig jaar werden de concerten afgelast door corona maar dit keer kunnen de verenigingen wel afzakken naar de Grote Markt om er een concert te geven op de kiosk op de Grote Markt. Om 10 uur bij de fanfare Sint-Jozef Kesterbeek uit Dworp de spits af. Om 11 uur is het de buurt aan de Koninklijke Fanfare De Verbroedering uit Borchtlombeek. De Koninklijke Fanfare de Vrijheidsvrienden uit Huizingen spelen om 13 uur. Om 14 uur is de Filharmonie Leefdaal aan de beurt. Om 15 uur is er even een pauze zodat iedereen kan genieten van het Beiaardconcert vanuit de Sint-Martinusbasiliek. ’t Muziek uit Herne zal optreden om 16 uur en het Vlaams Jeugdharmonie Orkest sluit de concerten af om 17 uur.
 1. AZ Sint-Maria heft beperkingen voor bezoekers op: “Richtlijnen moeten wel strikt gevolgd worden”
  Halle

  AZ Sint-Ma­ria heft beperkin­gen voor bezoekers op: “Richtlij­nen moeten wel strikt gevolgd worden”

  Goed nieuws voor patiënten en hun bezoekers in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle. Vanaf woensdag 1 september worden alle beperkingen die door de coronapandemie werden ingevoerd opgeheven. Dat betekent dat opnieuw de bezoekregeling van voor de pandemie van kracht is. “We vragen nog steeds uitdrukkelijk dat elke bezoeker de aangegeven richtlijnen altijd strikt volgt en een chirurgisch mondmasker draagt tijdens het bezoek”, laat de directie van het ziekenhuis weten. “Personen met symptomen van ziekte mogen niet op bezoek komen.” Er wordt ook gevraagd om de bezoekuren te respecteren. Patiënten mogen bezoek ontvangen van 14 uur tot 16 uur en van 18 uur tot 20 uur. Voor enkele diensten gelden andere bezoekuren. Die zijn terug te vinden op de website van het ziekenhuis.