Camille Depuydt, voormalig hoofd van Coolblue België koop Pajotse sapproductent Pajottenlander over.
Volledig scherm
Camille Depuydt, voormalig hoofd van Coolblue België koop Pajotse sapproductent Pajottenlander over. © Camille Depuydt

Coolblue-manager Camille Depuydt koopt sapjesproducent Pajottenlander over

PepingenDe biologische fruit- en groentesapjesproducent Pajottenlander uit Pepingen schrijft een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Ontstaan als familiebedrijf in 1987, wordt het bedrijfje na 34 jaar overgenomen door Camille Depuydt (32) uit Ieper, voormalig hoofd van Coolblue België. En daar is ze volledig klaar voor: “Ik wil het bedrijf verder leiden en ontwikkelen naar de noden van deze tijd”, klinkt het. 

 1. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseren ‘Opgewekte Babbels’
  Pajottenland/Zennevallei

  Regionaal Landschap Pajotten­land & Zenneval­lei organise­ren ‘Opgewekte Babbels’

  Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseren via het strategisch project ‘Opgewekt Pajottenland’ in de maanden augustus en september ‘Opgewekte Babbels’. Aan de hand van dat project willen de organisatoren iedereen oproepen om mee te denken over een landschapsvisie 2040. Want het Pajottenland zou in theorie tegen dan volledig energieneutraal kunnen zijn. Dat kan door het hanteren van energiebesparing of met lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Geïnspireerd door een landschapsstudie gingen een aantal lokale beleidsmakers samen aan de slag met het landschappelijke kader en de bouwstenen hernieuwbare energie. De Opgewekte Babbels vinden plaats in Lennik, Bever, Galmaarden, Gooik & Herne, Liederkerke & Roosdaal en Halle
 2. Zomerspaaractie bij Pajotse ambassadeurs moet streekproducten extra promoten
  Pajottenland

  Zomerspaar­ac­tie bij Pajotse ambassa­deurs moet streekpro­duc­ten extra promoten

  Sinds de coronacrisis worden er opvallend veel lokale producten aangekocht. Dat kan zowel op lokale boerenmarkten als winkels zijn. Om deze ondernemers een extra duwtje in de rug te geven organiseert streekorganisatie Pajottenland+ samen met negen van die ondernemers een zomerspaaractie. “Op deze manier kunnen we iedereen de kans geven om zowel de streek als de producten en producenten te leren kennen”, klinkt het.